De wijk waar de zon opkomt
Aawijk Zuid, Aawijk Noord, Graafse wijk Zuid, Graafse wijk Noord, Grevelingen en Hinthamerpark.

Nieuws van de Oosterhoeve

Lieve mede-wijkbewoners,

velen van jullie hebben in de afgelopen tijd onze prachtige nieuwe stal al gezien. Na een lange tijd van voorbereiding, gepaard gaande met de nodige tegenslagen, hebben de dieren in oktober hun nieuwe onderkomen in gebruik kunnen nemen. Gelukkig nog voor de winter. En wat hebben ze het er fijn. Mooie ruime hokken en een fijn plein waar ze een goed contact met de bezoekers kunnen hebben.

Op WOENSDAG 13 MAART , de verjaardag Theo Kraan , van 1980 tot 1999 de beheerder van de Oosterhoeve, is de OFFICIËLE OPENING van de gerenoveerde kinderboerderij, om 11 uur. U bent allen van harte welkom.

Theo overleed in 2017, helaas kan hij de realisatie niet meer meemaken. Gelukkig hebben we nog wel samen met hem een start kunnen maken met de voorbereidingen, die in 2016 begonnen zijn. Door de opening op zijn verjaardag is hij er toch een beetje bij. Hij was zo trots dat het er zou komen.

Wij zijn heel blij dat ons koetje Jip ook nog een tijdje in de stal heeft kunnen zijn. Helaas is zij in de kerstvakantie overleden, nadat het vanaf september steeds wat slechter met haar ging. Een ontzettend groot verlies, om Jip niet meer te hebben. Er is nog steeds een lege plek , waar zij stond.

Wel zijn er 2 nieuwe kleine varkentjes, een echte aanwinst voor de boerderij !

Natuurlijk zijn er ook in deze periode weer allerlei activiteiten op de Oosterhoeve. Zo is er al vele jaren op donderdag om 17 uur (om de 2 weken) een driegangenmenu voor maar €4,50. Hiervoor kunt u zich tot woensdagochtend opgeven. Op de andere donderdagen is er een uitgebreide lunch, om half 1, voor €2,50, gevolgd door een natuurfilm op groot scherm. Ook hiervoor kunt u zich tot woensdagochtend opgeven. Iedere woensdagmiddag kunt u pannenkoeken eten bij ons, van 2 uur tot kwart voor 4. Een pannenkoek kost een euro.

De eerste maandag van de maand ( behalve in schoolvakanties) draaien wij om 18.00u een filmhuisfilm. Net daarvoor eten we samen een klein hapje, om 17.30 uur. Er is een open inloop , iedere eerste maandag van de maand, van half 5 tot half 6. Tijdens deze inloop kunt u gewoon vrijblijvend binnenlopen, kennismaken en de sfeer proeven. Ook krijgt u alle informatie die u wilt, over bijvoorbeeld de boerderij, of over het doen van vrijwilligerswerk of dagbesteding op de Oosterhoeve.

Op 2e paasdag , dit jaar op 22 april, kunnen de kinderen uit de buurt weer paaseitjes komen zoeken. Zet u het alvast in uw agenda?

 

Graag tot ziens op de Oosterhoeve, IJsselsingel 1, tel. 0623910121, oosterhoeve@gmail.com.